Biografi om bandet:

STATEMENT udgiver deres fjerde album ”Dreams From The Darkest Side” og inviterer dig med i drømmeverdenen til et brag af en koncert.

Statement er fra den støvede og beskidte del af Københavns forstadsbyer, der med deres markskrigeriske melodiske heavyrock og deres påståelige metaltilgang forener råstyrken af flere genrer, og danner dermed deres helt egen unikke lyd – en lyd der spænder mellem hardrock, heavy metal og blødere elementer fra poppens verden. Bandet blev dannet i 2011 af Niels Alex Larsen og Jannick Brochdorf 2 måneder senere kom Martin Poulsen til, og har fra siden dag ét fokuseret på at skrive ørehængende heavyrock der rører helt inderst i sjælen. STATEMENT udgav deres debut album ”Monsters” (2014), andet album ”Heaven Will Burn” (2016), tredje album ”Force of Life” (2019), og kommer nu med deres fjerde album ”Dreams From The Darkest Side” d. 7. oktober 2022.  Ligesom på forrige plade var Søren Andersen endnu en gang ved Medley studiets mixerpult. Denne brandvarme kombination mellem bandets og Sørens falkeblik for detaljer og ukuelige perfektionisme har taget Statements univers til nye højder, med endnu hårdere og mere dynamisk lyd, der især kommer af et særligt personligt aftryk og mere sammentørnet band, hvor alle har været inde over sangskrivningen. Statement har udgivet tre singler fra det nye album ”The Reaper” og ”Indestructible”, og er netop kommet med tredje single og albumtitel ”Dreams From The Darkest Side”. Inspirationen kommer fra Scorpions, Metallica og Accept men hilser også på nyere navne såsom Five Finger Death Punch, Volbeat og Disturbed.

Liveband:

Statement har bl.a. været på flere Europa og UK tour med Diamond Head (UK) og Gin Annie (UK) og turneret England som headliner. Derudover har de opvarmet for Prong (US), Pretty Maids (DK), Tesla (US), Tygers of Pang Tang (UK) m.fl. Dertil har Statement spillet en streamingkoncert der efterfølgende er blevet streamet mere end 30.000 gange på Facebook. Med en lang række koncerter på bagen både internationalt og nationalt testamenterer Statement, at de er et rigtigt fuldblods liveband, der leverer et stærkt energisk og hårdtslående liveshow, der kommer helt ud over scenekanten. Med Statement på scenen er man garanteret en sveddryppende aften.  Musikken er inspireret af klassisk og metallisk hardrock, med kendetegnende melodiske passager og ørehængende omkvæd. Senest er Statement hjemvendt fra en stor koncert i England, og to supportshows for original Scorpions-guitarist Michael Schenker i Oslo og Stockholm. Statement har ry for hæsblæsende koncerter, og de seneste anmeldelser har henholdsvis givet dem 5/5 i Ravenrocksite, 9/10 i Heavymetal.dk og 5/6 stjerner i Gaffa af Keld Broksø: ”Jeg følte mig underholdt og beriget fra start til slut, for teknisk er vi i verdensklasse. At der så tilmed er performance og publikumskontakt ud over det sædvanlige i en Udo Dirkschneider’sk ”jeg-skal-komme-efter-dig”-måde at afklapse publikum på, gør det bare endnu mere underholdende.”