LIVE ANDMELDELSE 08.0520.21

HEAVYMETAL.DK

Mike Sabroe

Statement 9/10

Går man som band og overvejer, hvorvidt man bør investere i et in ear-monitorsystem til live brug, så bør man tage ind og se Statement live. Her kan man virkelig tale om et sammentømret og velspillende band, der formår at have det ekstremt fedt på scenen og samtidig ikke sætte en fod forkert! Intro… hvilken intro? Lige på og hårdt satte bandet koncerten i gang, perfekt koordineret og kraftfuldt – et vaskeægte “Statement”!

Det tunge, midt tempo riff og de buldrende trommer signalerede, at nu skulle vi drage i krig! Med fanen højt og blikket fastlåst på sejr spillede bandet op til kamp. Bandets vokalist, Jannick Brochdorf, var vovet, men samtidig selvsikker med sin vokal og satte et højt niveau, som resten af bandet heldigvis formåede at følge. Fra start af var Statement dog ramt af de samme problemer med niveauerne som aftenens andre bands. Især backingvokalerne og bassen fortjente lidt ekstra lyd. Med sangen “Madness” blev tonen lagt med heavy metal i bedste 90’erstil for alle pengene.

Som det eneste af aftenens bands havde Statement valgt at placere sig en smule mere mod midten, hvilket gav en virkelig fed helhedsoplevelse af bandet på scenen. Samtidig brugte de også hele scenens areal godt, når de bevægede sig rundt. Især bassisten, Martin Poulsen, der nok bedst kan beskrives som en Shavo Odadjian-/Jason Newstead-hybrid, havde virkelig en god fornemmelse for sin placering på scenen.

Hele bagkataloget blev udforsket i et perfekt sammensat set, der virkelig viste en dyb forståelse for dynamik og variation. Der var endda plads til intet mindre end tre nye sange; “Reaper”, “Dreams From the Darkest Side” og afslutningsnummeret “Indestructible”. Især “Dreams From the Darkest Side” demonstrerede virkelig Jannick Brochdorfs bredde som sanger, hvor han endda hev nogle høje skrig frem, anmelderen kun kan mindes at have hørt hos Devin Townsend. Absolut helt og aldeles godkendt og ikke mindst imponerende.

Bandet havde det generelt fantastisk på scenen, og især guitarist Niels Alex Larsen udstrålede en glæde ved musikken, der ikke kunne andet end smitte af på publikum, alt imens han fløj derudaf med vilde soli og et musikalsk overskud, der nærmest ville antyde, han kunne spille på to guitarer samtidig. Der var også masser af plads til rigelige mængder cheesy koreografi med et glimt i øjet, der blev gjort så gennemført, at det bare fungerede! Skal du se ét band, når Danmark er tilbage til normalen, og koncerterne bliver hyppigere, så bør Statement kraftigt overvejes!